DCS Zevenaar Beluister het adres

DCS Zevenaar

Hengelder 1 , 6902 PA Zevenaar

Met G-voetbal sta je nooit buitenspel!

G-voetbal
Voetballiefhebbers (man, vrouw, jongen of meisje) met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn bij DCS van harte uitgenodigd om deel te nemen aan G-voetbal. Er zijn bij onze club speciale G-teams voor mensen die graag actief met voetbal bezig zijn, maar voor wie beweging en beleving soms volgens iets andere lijnen verlopen. De KNVB organiseert zelfs een G-competitie, waarbij het uitgangspunt is om zoveel mogelijk de spelregels van het ´reguliere´ voetbal te hanteren.

Hoe wordt G-voetbal gespeeld?
G-voetbal wordt gespeeld met zeven veldspelers en één keeper op een half veld met twee doelen van twee bij vijf meter. De wedstrijden duren twee keer dertig minuten met tussendoor vijftien minuten rust.

De belangrijkste aanpassingen op de bestaande regels zijn:
- Buitenspel bestaat niet;
- Zowel ingooien als inrollen is toegestaan;
- Er kan onbeperkt gewisseld worden, waarbij het spel tijdens het wisselen gewoon doorgaat;
- Gele en rode kaarten bestaan niet.

G-voetballers en DCS Zevenaar
Gelukkig is de gehandicaptensport tegenwoordig algemeen geaccepteerd binnen een modern functionerende vereniging. Dit is helaas niet altijd zo geweest. DCS is trots dat zij als één van de eerste verenigingen in Nederland gehandicaptenvoetbal heeft omarmd. De vereniging zag dat mensen met een beperking het liefst sporten binnen een ´normale´ club en besloot daarom een G-afdeling op te richten en deze volledig op te nemen in de vereniging. Vandaag de dag zijn de G-teams niet meer weg te denken binnen onze club.

Voetballen bij de G-teams van DCS
Bij DCS kunnen mensen met zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking samen voetballen. Iedereen die tot deze groep behoort, kan dus actief meedoen. Een enthousiast en deskundig kader zorgt dat er aan de KNVB-competitie wordt deelgenomen. Jaarlijks nemen we deel aan diverse toernooien en om de twee jaar aan de Special Olympics.

PRIVACY VERKLARING