Ketendementie de Liemers Beluister het adres

Ketendementie de Liemers

Liemers

KETEN DEMENTIE

We vergeten allemaal wel eens iets. Het hoort bij het leven. Maar soms vragen we ons af of het vergeten en vergissen nog wel normaal en hanteerbaar is. Mensen worden steeds ouder. Er is over het algemeen veel belangstelling voor lichamelijke klachten. Veel ervan zijn inmiddels te genezen. Maar wat als de geest niet meer mee wil en we weten dit niet te hanteren? Wanneer gaat vergeetachtigheid over in dementie? Hoe maken we het bespreekbaar en roepen we hulp in?

In de Liemers hebben verschillende organisaties zich verenigd in een keten. Zij willen u helpen om dementie eerder te herkennen en mensen die ermee om moeten gaan, een hand te reiken in de vorm van informatie, begeleiding of daadwerkelijke hulp. Deze hulp kan geboden worden door  mantelzorgers, maar ook door professionals of vrijwilligers.

Hoe sneller we de tekenen van dementie kunnen herkennen of uit kunnen sluiten, des te eerder kunnen we met u kijken naar mogelijke ondersteuning en de betreffende persoon begeleiden. U bepaalt zelf welke vorm of informatie voor u de beste ondersteuning biedt.

Uiteraard zal uw huisarts een belangrijke rol spelen in het geheel.

PRIVACY VERKLARING